Zandvoort Beach for Amsterdam

Uitwaaien in Zandvoort

Om even een frisse neus te halen moet je natuurlijk aan de kust zijn. Zandvoort staat dan wel bekend als zomerse badplaats, maar buiten het zomerseizoen kun je op het ruim 9 kilometer strand ook perfect uitwaaien in Zandvoort. De zeelucht, de witte schuimkoppen op de golven, de kenmerkende wolkenluchten en het vaak lege strand zorgen voor een rustgevend gevoel. Het is ook bewezen dat een bezoek aan de kust een helende werking heeft en de frisse zilte zeelucht tijdens het uitwaaien een mens goed doet.


Na een frisse uitwaai wandeling kun je in een van de meer dan 30 strandpaviljoens even bijkomen onder het genot van een warme chocolademelk met slagroom, een heerlijke rode wijn of een zomers drankje. In de herfst of winter kun je ook terecht in Zandvoort, want vijf van de paviljoens blijven het hele jaar staan. Omdat ze allen een prima kaart hebben, kun je natuurlijk ook lekker blijven zitten voor een uitgebreide lunch of een heerlijk diner.


Ook de hond kan in de periode 1 oktober tot 15 april makkelijk mee om uit te waaien in Zandvoort. Even lekker los gaan op het strand, achter een bal aan door de branding rennen tijdens jullie wandeling. Of ga je liever op de fiets? Uitwaaien in Zandvoort is op deze manier ook heel effectief! Met een frisse wind van voren fiets je langs de kustlijn of door de prachtige natuur. De beloning aan het einde van de rit is de moeite waard: met de wind in de rug weer terug!


Is je jas tijdens het uitwaaien toch niet warm genoeg gebleken? Zandvoort heeft verschillende leuke kledingwinkels in het centrum, waar je onder andere terecht kunt voor de mooiste (en warmste!) jassen. En eigenlijk wil je na zo'n dag uitwaaien aan het strand helemaal niet naar huis. Het liefste ga je na een strandwandeling heerlijk dineren onder het genot van een wijntje (of 2), waarna je binnen afzienbare tijd in bed kunt liggen. Dus waarom blijf je niet slapen! Zandvoort heeft een grote variatie aan bedden, van een hippe cottage tot een charmante B&B.