Zandvoort Beach for Amsterdam

Wandelroutes in Zandvoort van 15 km en langer


Met de Amsterdamse Waterleidingduinen, Nationaal Park Zuid-Kennemerland en Haarlem om de hoek is Zandvoort een prima uitvalsbasis voor de liefhebbers van lange afstand wandelen. Onderstaande wandelingen varieren van 17km tot 30 km en leiden je door de hele omgeving van Zandvoort. Goed voor uren wandelplezier. Alle wandelingen zijn downloadbaar als PDF én GPX-file.


Hou er rekening mee dat je voor wandelingen in de Amsterdamse waterleidingduinen een entreebewijs voor iedereen boven 18 jaar nodig hebt. Deze zijn bij de ingang verkrijgbaar of online te koop.

Hooglanders in NPZK - 17km

Nationaal Park Zuid-Kennemerland is het thuis van verschillende grote grazers, als Schotse Hooglanders, Konikpaarden en Shetland pony's. De dieren lopen hier los en worden ingezet om de beplanting op natuurlijk wijze te 'snoeien'. Tijdens de wandeling kun je de dieren tegenkomen.

Bekijk de wandeling

Rondje Vogelenmeer en het Kraansvlak - 19km

Deze wandeling heeft bijna alles wat je in Nationaal Park Zuid-Kennemerland kunt vinden: strand, duinen, diversiteit en met een beetje geluk ook Wisenten. Een prachtige wandeling vanuit Zandvoort langs het unieke Vogelenmeer en het Wisenten uitkijkpunt.

Bekijk de wandeling

Rondje Waterleidingduinen - 25km

Duin, bos en schitterende vergezichten in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Deze dagwandeling heeft het allemaal. Tijdens jouw wandeling kun je de verschillende bewoners tegen komen: herten, vossen, knaagdieren en vogels.

Bekijk de wandeling

Naar de pier van IJmuiden - 29,5 km

Deze dagwandeling van bijna 30km brengt je van Zandvoort over het strand naar de pier van IJmuiden en door het Nationaal Park Zuid-Kennemerland weer terug. Een stevige wandeling, maar we een heerlijke. Over het strand, door de duinen en eindigend in het centrum van Zandvoort. Onderweg zijn er voldoende mogelijkheden om te stoppen voor een hapje en drankje in Bloemendaal, bij Parnassia, in IJmuiden en natuurlijk ook in Zandvoort.

Bekijk de wandeling