Zandvoort Beach for Amsterdam

Wandelroutes in Zandvoort van 5 tot 10 km


In en om de Amsterdamse Waterleidingduinen kun je prachtig wandelen. Je komt er van alles tegen: wisenten, herten, vossen, bunkers: en dat allemaal op loopafstand van het station. Onderstaande routes, allemaal van 5 tot 10 kilometer, geven je een eerste kennismaking met de natuur rondom Zandvoort.


Hou er rekening mee dat je voor wandelingen in de Amsterdamse waterleidingduinen een entreebewijs voor iedereen boven 18 jaar nodig hebt. Deze zijn bij de ingang verkrijgbaar of online te koop.

Bunkerwandeling 5km

Zandvoort en omgeving staat bol van historie. Ook in de duinen vind je deze terug, want onder de duinen zijn honderden bunkers uit de Tweede Wereldoorlog verscholen. Sommige van deze kolossen zijn ook van binnen te bekijken, terwijl andere met name vleermuizen huizen. De bunkerwandeling gaat van de paden af naar de hoogste top in de Waterleidingduinen. Vanuit daar maak je een mooie wandeling langs verschillende bunkers, waarbij je gegarandeerd behalve bunkers ook herten tegenkomt.

Bekijk de Bunkerwandeling

Hertenwandeling 6,5 km

Een wandeling door de Waterleidingduinen die je zeker bij gaat blijven. Al vanaf de ingang aan de Zandvoortselaan kun je de herten aan de kant van de weg zien liggen. Je gaat van het pad af om lekker zelf door de duinen te struinen. Onderweg kom je meer herten tegen en kom je langs de oude renbaan midden in het gebied. Hier werden vroeger paardenraces gehouden, maar nu vind je alleen maar schitterende natuur.

Meer informatie

Wisentwandeling - 9,5km

Het Kraansvlak is de naam van natuurgebied achter Circuit Zandvoort aan de andere kant van het Duinpieperpad. Het gebied is onderdeel van Nationaal Park Zuid-Kennemerland en is slechts tussen september en februari toegankelijk. Maar het meest unieke is dat dit een van de weinige plekken in Nederland is waar je Wisenten in het wild tegen kunt komen! Wat een ervaring is dat! Maar buiten dat is het een schitterend gebied met een pittige route over de duintoppen.

Bekijk de wandeling

Rondom de Zuidduinen - 9,5km

Tijdens deze route van 9,5km lang maak je kennis met met south beach en de duinen grenzend aan het zuidstrand van Zandvoort. Je wandelt over het strand en door de zeereep naar de Waterleidingduinen. Hier maak je een rondje langs het historische Huisje van Wester en de oude renbaan, en kom je onderweg naar alle waarschijnlijkheid wel vossen en herten tegen. De wandeling eindigt bij Parkeerterrein De Zuid.

Naar de wandeling