Zandvoort Beach for Amsterdam

Zandvoort goes Wild!

Sluit het zomerseizoen af tijdens Zandvoort goes Wild in oktober. Stap in de duinen de herfst in en wees getuige van een van de meest unieke, natuurlijke rituelen die we in Nederland kennen.


Zandvoort is hoofdzakelijk bekend vanwege het brede, 9 kilometer lange strand, waar je heerlijk in alle rust kunt wandelen. Dat het dorp is ingesloten door schitterende natuurgebieden is minder bekend. En dat in deze natuur jaarlijks een fascinerend paringsritueel plaatsvindt is een goed bewaard publiek geheim. Tijdens Zandvoort goes Wild leren we jou graag alles over de bronsttijd van de herten, nemen we je mee de natuur in en maken we je onderdeel van de culturele kant van Zandvoort. Uiteraard doen we er alles aan om jouw verblijf zo veilig mogelijk te maken.  Tijdens de Zandvoort goes Wild-activiteiten kunnen foto- en/of filmopnamen gemaakt worden voor promotionele doeleinden. Met het bezoeken van de activiteiten ga je hiermee akkoord. 


Leer alles over onze DamhertenIn de Waterleidingduinen leeft de grootste populatie damherten van Nederland. Deze kun je het hele jaar door zien, maar een bezoek in oktober is wel heel speciaal. Tijdens deze bronsttijd neemt onze gids je graag mee naar plekken waar je de herten kunt horen ‘burlen’, kunt zien jagen en (hopelijk) kunt zien vechten. Een schitterend tafereel dat je niet snel vergeet. Natuurlijk vertelt hij je alles over het gebied en over het ritueel. Er is een beperkt aantal plekken, dus reserveer snel jouw plek hier.

Voor de speciale kinderwandelingen in de herfstvakantie klik je hier


Spot onze 'Big 5'Dat de Zandvoortse natuur veel te bieden heeft wist je natuurlijk al. Maar wist je ook dat je de Big 5 kan spotten in Zandvoort? Big 5 kan toch alleen in Afrika? Nee! In Zandvoort hebben we onze eigen Big 5: herten, wisenten, Konikpaarden, vossen en natuurlijk de Schotse Hooglanders. Alle dieren wonen in het Nationaal Park. In de Waterleidingduinen leven alleen (heel veel) herten en vossen. Wil je weten waar je de grootste kans hebt om een Wisent te spotten? Kijk dan hier


Waai uit op het strandZandvoort goes Wild draait voornamelijk om de schitterende Zandvoortse natuur en de bronsttijd van de herten in die natuur. Maar het is ook de laatste maand dat je de seizoenspaviljoens kunt bezoeken. Dus maak een heerlijke wandeling, waai lekker uit en sluit jouw dag af bij een van de 35 paviljoens met een warme chocomel bij de open haard.


Beleefweek in Nationaal Park Zuid-KennemerlandNationaal Park Zuid-Kennemerland is een schitterend en uniek natuurgebied in het noorden van Zandvoort. Het zit barstensvol verborgen schatten die niet kunnen wachten om ontdekt te worden. Deze Herfstvakantie (16 t/m 24 oktober) kan jong en oud kennismaken met de geheimen van het Nationaal Park tijdens tal van leuke activiteiten. Van dierenexcursies en yoga tot zintuigwandelingen en meerdaagse wandelingen.

Meer informatie.