Top 10 buiten activiteiten met kinderen

Zandvoort is en heerlijke plek voor kinderen. Lekker spelen op het strand, ravotten in de duinen, schitterende schatten vinden en prachtige ontdekkingen doen. Wij zetten de 10 leukste buiten speel tips voor je achter elkaar. En is het weer nu iets minder, bekijk dan hier ook onze binnenspeel tips.

Het strand

De onmiskenbare nummer 1: het strand. Een geweldige plek voor uren speelplezier met genoeg dingen om te doen. Graaf kuilen en geulen en kijk hoe de zee ze vol laat lopen. Wrik je voeten in de branding en voel hoe ze vast gezogen worden. Zoek (en vind!) de prachtigste schelpen. Maak een zandkasteel of ga gewoon lekker spelen in zee. En wil je eens iets nieuws proberen? Neem dan een surf- of suples. Superleuk om te doen en ook geschikt voor kinderen.

Lees meer

Herten spotten

In de Amsterdamse Waterleidingduinen leeft de grootste populatie damherten van Nederland. Bij elkaar zijn het er wel ongeveer 2.500! We kunnen dus wel zeggen dat je hertengarantie hebt. En het leuke is: ze zijn niet schuw. Al vanaf binnenkomst is de kans groot dat je ze in de bosjes langs de weg ziet chillen. Een superleuke ervaring om herten in de natuur van dichtbij te bekijken. Maar laat ze met rust en ga ze niet voeren.

Lees meer

Zoek de Wisent

Nog zo'n schitterend dier: de Wisent. Of ook wel, de Europese bizon. Sinds enkele jaren woont deze kolos in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. In een afgeschermd gebied achter Circuit Zandvoort kunnen deze oerrunderen rustig hun gang gaan. Met een beetje geluk kun je ze het hele jaar door zien vanaf het Wisenten uitkijkpunt. Kom je in de periode 1 september tot 1 maart naar Zandvoort, dan kun je ook het Wisentenpad lopen door het gebied.

Lees meer

Speel een city game

Behalve drie unieke escape rooms, heeft Escape Room Zandvoort drie geweldig leuke citygames. Als een echte James Bond of Sherlock Holmes ga je buiten in Zandvoort op zoek naar aanwijzingen. Met behulp van een iPad voltooi je de verschillende (Augmented Reality) opdrachten om de missie succesvol te volbrengen. Dus maak je keuze uit 'From Russia with love', 'Undercover' of 'La Casa de Dinero' en ga op avontuur!

Lees meer

Zeehonden op het strand

Op de grens tussen Zandvoort en Noordwijk vind je natuurgebied Noordvoort. Dit strandreservaat tussen strandpaal 73 en strandpaal 70 is een rustgebied voor onder andere zeehonden. Een unieke kans dus om zeehonden te zien. Maar omdat het een rustgebied is, word je dringend verzocht dit stuk niet over het strand, maar door de zeereep te wandelen, de duinenrij grenzend aan het strand. Dan heb je direct een schitterend uitzicht over de hele omgeving.

Lees meer

Zwemmen in het wed

Met kleine kinderen kan de zee best spannend zijn. Natuurlijk vormt de zee bij eb zelf zwinnetjes waarin de kleintjes heerlijk kunnen spelen, maar bij vloed is het wat beter opletten. Een bezoek aan speelvijver het Wed in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland is dan een goed alternatief. Je komt er via de ingang Koevlak, bij het bezoekerscentrum, aan de Zeeweg.

Lees meer

Spelen in de speeltuin

In Zandvoort zijn verschillende speeltuinen waar je heerlijk kunt spelen. Sterker nog: de grootste speeltuin van Europa, Linnaeushof, ligt om te hoek. Maar ook Speeltuin Groenendaal, de speeltuin bij Qurios en de speeltuin op het strand bij Thalassa zijn ideaal voor een lekker middagje ravotten.

Lees meer

Bezoek het F1-circuit

Circuit Zandvoort is het enige Formule 1 circuit van Nederland. Het is dus de moeite waard om dat eens van dichtbij te bekijken. Tijdens evenementen heb je wel een kaartje nodig om het terrein te bezoeken, maar er zijn ook voldoende dagen waarop je gratis vanaf de hoofdtribune kunt kijken naar bijvoorbeeld testrondjes. En als je mazzel hebt is het binnenterrein ook open en kun je van boven de pitsstraat bijna het hele parcours zien!

Lees meer

Het Bezoekerscentrum

Het Nationaal park heeft ontzettend veel bewoners. Van marterachtigen tot roofdieren en van (roof-)vogels tot grote grazers. In het Bezoekerscentrum leer je (bijna) alles over deze dieren. En je kunt ze van dichtbij bekijken, want er zijn ook veel opgezette exemplaren. Er staat zelfs een opgezette Wisent!

Lees meer

Garnalen vissen

Overal langs de Nederlandse kust kun je garnalen vissen. En dus ook in Zandvoort. Maar de grootste kans om iets te vangen is in de nazomer. Je gebruikt dan een duw- of een sleepnet en duwt (of sleept) deze over de bodem. Zorg dat je goed contact maakt met de bodem, want daar zitten ze! Je vindt ze het beste tussen de eerste en tweede zandbank en ijk ook naar de kleur van het water. Is deze troebel, dan is de kans groter dat je beet hebt.

Lees meer