Zandvoort Beach for Amsterdam

Runners World Zandvoort Circuit Run


Corona update: Naar aanleiding van de maatregel die het kabinet heeft genomen om alle evenementen met meer dan 100 personen tot en met 31 maart af te gelasten, gaat de Circuit Run 2020 niet door


Heb jij ook al zo’n zin in het voorjaar? De temperaturen die weer oplopen en langere avonden? Wij kijken in ieder geval uit naar de 12e editie van de Runner’s World Zandvoort Circuit Run op zondag 29 maart, dé start van het hardloopvoorjaar. Kies je voor de Men’s Circuit Run of Ladies Circuit Run van 4 km, die zich volledig op het spectaculaire circuit afspeelt? Of ben je op zoek naar meer uitdaging en kies je voor de 12 km over het circuit, het strand en door het dorp? Of ga je voor de 10 Engelse mijl: 16,1 km? Langs het afwisselende parcours zorgen DJ’s en sambabands voor opzwepende zomerse klanken! Alvast in de sfeer komen? Bekijk de aftermovie 2019


 

Aan de 12 kilometer wedstrijdloop doen vele nationale en internationale toppers mee. De recreatie-, trim- en businessloop geeft het fun-karakter in combinatie met het lopen over een speciaal parcours een sfeervolle plek. De start van de 12 kilometer vindt plaats vanuit de Pitsstraat, de finish bevindt zich voor de eretribune op Circuit Zandvoort. Het traject gaat een grote ronde over het circuit (4km), over het strand en de boulevard (4km) en door het gezellige centrum van de badplaats Zandvoort (4km). Dit geldt ook voor de deelnemende teams aan de Business Run 12 km.


De uitdagende 16,1 kilometer gaat net als de 12 km over het circuit, het strand, de boulevard én het centrum. De Ladies Circuit Run 4 km en de Men’s Circuit Run 4 km spelen zich af op het circuit zelf. Hetzelfde geldt voor de Business Run 4 km, de Kids Circuit Run en het Scholenkampioenschap.


Goede doelen

Speciale aandacht wordt gegeven aan financiële bijdragen voor goede doelen. Uniek is de formule in ‘Zandvoort’, waarbij fundraising voor goede doelen in samenwerking met de Rotaryclub Zandvoort wordt georganiseerd. Donaties komen tot stand middels een vrijwillige bijdrage tijdens de inschrijving, speciale Rotaryteams en opbrengsten van parkeergelden op het Circuit Zandvoort. Enkele weken na afloop van de Runner’s World Zandvoort Circuit Run zal de Rotaryclub Zandvoort de opbrengst bekend maken.


Om alvast in de sfeer te komen kun je hier de aftermovie bekijken van de Omloop en van de 30 van Zandvoort.

#circuitrun