Zandvoort Beach for Amsterdam

Sporten in Zandvoort

Zandvoort is een sportief dorp. Op het strand en in de Amsterdamse Waterleidingduinen wordt fanatiek gewandeld, de boulevard en het Nationaal Park Zuid-Kennemerland zijn ideaal voor een heerlijke fietstocht, de zee is een paradijs voor watersporters en natuurlijk Circuit Zandvoort als racewalhalla. Aan sportiviteit geen gebrek in Zandvoort.


Sporten in Zandvoort is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met het strand en de zee. Boven de horizon zie je bijna altijd de vliegers van de kitesurfers die spectaculaire sprongen over de golven maken. Echt een prachtig gezicht dat je ook kunt leren! Er zijn natuurlijk ook verschillende watersportcentra in Zandvoort, zodat je kunt surfen en zeilen, of om het te leren.


Zoek je nog meer spektakel? Op het Circuit Zandvoort blazen de bolides over de racebaan. Maar er is nog veel meer!


Kortom: kom in actie en kom sporten in Zandvoort.


Bij sport in Zandvoort denken veel mensen aan autoracen op het racecircuit. Racen is ook echt onderdeel van sport in Zandvoort. Een dagje circuit is een must voor de liefhebber van racen. Je beleeft tien verschillende activiteiten waarvan de helft echt op het circuit zijn en de rest in de duinen of andere terreinen. Zie je jezelf al zitten in een formule-wagen of Porsche en scheuren over het circuit? Je mag eventueel ook met jouw eigen auto op het circuit.


Je kunt bijvoorbeeld ook zandkastelen bouwen of GPS wandel- of fietstochten maken door de duinen en de natuurgebieden in de omgeving. In de duinen is zelfs een golfbaan voor de liefhebber. Kun je nog niet golfen? Ze leren je daar graag de beginselen van deze ontspannende sport.


Maar ook paardrijden, beachvolleybal, branding raften, branding kanoën, zwemmen in het subtropisch zwemparadijs, bowlen. Zoveel verschillende manieren voor sport in Zandvoort.