Zandvoort Beach for Amsterdam

Watersport in Zandvoort


Watersporten in Zandvoort zijn een leuke manier om van de zon en het water te genieten tijdens een vakantie aan de Nederlandse kust. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen dag op het strand of naar een meer actieve uitdaging, er is voor ieder wat wils.

Voor degenen die op zoek zijn naar een intensievere watersportervaring, zijn er ook een aantal bedrijven in Zandvoort die professionele begeleiding en uitrusting aanbieden voor activiteiten zoals duiken, kajakken en stand-up paddling. Deze activiteiten zijn geschikt voor zowel beginners als ervaren sporters, en er zijn vaak verschillende niveaus van intensiteit beschikbaar om aan te passen aan de wensen en behoeften van de deelnemers.


Meld je aan en ontvang het gratis e-book 'Watersporten in Zandvoort'Hierna houden we je maandelijks op de hoogte van de leukste activiteiten en ontwikkelingen.


Watersportzones

In Zandvoort zijn er verschillende gebieden die specifiek zijn ingericht voor watersporten. Deze gebieden zijn vaak afgebakend met boeien of andere markers, en zijn bedoeld om de veiligheid van de sporters te waarborgen en de impact op het milieu te minimaliseren. In de zomermaanden, van 15 april tot 1 oktober, moeten watersporters binnen deze 'zwarte' zones blijven. Van 1 oktober tot 15 april mag je als watersporter overal genieten van de zee. Het is belangrijk om deze watersportzones te respecteren en de regels ervan te volgen, zodat iedereen veilig en respectvol kan genieten van de watersportmogelijkheden in Zandvoort.


Gebruik de watersportzones voor het afvaren en aanlanden, maar eenmaal op zee moet je je ook aan de zonering houden. Deze vervalt 150 meter uit de waterlijn, waarna je je vrij van noord naar zuid Zandvoort kunt bewegen. Op onderstaande kaart staat de watersportzones in Zandvoort duidelijk aangegeven.kaart watersportzone

Surfen

Zandvoort heeft verschillende surfscholen en verhuurbedrijven waar je surflessen kunt volgen of surfmateriaal kunt huren. Deze zijn geschikt voor zowel beginners als mensen die al wat ervaring hebben. Maar let op: de golven hier kunnen hoog zijn, dus het is belangrijk om voldoende ervaring te hebben of professioneel advies te vragen voordat je voor het eerst gaat surfen. Als je wilt gaan surfen in Zandvoort, is het verstandig om een goede wetsuit en surfmateriaal te huren of te kopen, en om de veiligheidsregels te volgen.

Lees meer

SUPpen

Stand-up paddling, ofwel suppen, is een populaire watersport in Zandvoort waarbij je op een plank met een peddel door het water beweegt. Deze sport is geschikt voor zowel beginners als ervaren sporters, en kan zowel op de zee als op rustigere wateren zoals meren en rivieren beoefend worden. Er zijn verschillende manieren om aan suppen in Zandvoort te doen. Zo kun je bijvoorbeeld een supboard huren bij een verhuurbedrijf en op eigen gelegenheid het water op gaan. Er zijn ook verschillende bedrijven die suplessen aanbieden, waarbij je onder professionele begeleiding op pad gaat en leert hoe je op een supboard kunt staan en met een peddel kunt bewegen.

Lees meer

Kitesurfen

Kitesurfen is een populaire watersport in Zandvoort, waarbij je op een surfboard staat en met behulp van een kite door het water beweegt. Deze sport vereist enige ervaring en vaardigheid, en is daarom niet geschikt voor beginners. Er zijn echter wel verschillende bedrijven in Zandvoort die kitesurflessen aanbieden voor mensen die willen leren kitesurfen of hun vaardigheden willen verbeteren.

Lees meer

Duiken

Duiken in de Noordzee is avontuurlijk en onvoorspelbaar. De bodem ligt bezaaid met de meest uiteenlopende scheepswrakken. Van VOC-schepen tot oorlogsboten, vrachtschepen en jachten. Wil je leren duiken? Scuba Republic in Zandvoort is het enige PADI Divecenter in Nederland aan het strand. Het beschikt over alle faciliteiten die nodig zijn om op een veilige en leuke manier te leren duiken en je PADI duikdiploma’s te behalen.

Lees meer

Red Bull Megaloop

De Red Bull Megaloop is een terugkerend evenement in Zandvoort, waarbij professionele kitesurfers van over de hele wereld deelnemen aan een wedstrijd op het strand van Zandvoort. Tijdens deze wedstrijd nemen de kitesurfers spectaculaire sprongen en trucs op enorme golfhoogtes, en worden ze beoordeeld op hun vaardigheden en stijl. De Red Bull Megaloop trekt jaarlijks veel bezoekers, en biedt een unieke kans om de allerbeste kitesurfers in actie te zien. Het evenement is gratis te bezoeken

Lees meer

Strandregels

Er zijn een aantal regels die gelden op het strand van Zandvoort, die zijn opgesteld om de veiligheid en het comfort van alle bezoekers te waarborgen. Lees meer over enkele belangrijke regels op het strand van Zandvoort achter de link

Lees meer