Zandvoort Beach for Amsterdam

Fietsroutes in Zandvoort tot 20km


Wil je graag de omgeving van Zandvoort verkennen, maar wil je niet een hele dag kwijt zijn? Kies dan voor een kortere route. We hebben er verschillende voor je uitgewerkt met een maximale afstand van 20 kilometer. Zo houd je genoeg tijd over voor een drankje op het terras of een lekkere strandwandeling. 

Veel fietsplezier!

4 kernen van Zandvoort - 13km

Deze route leid je langs de vier kernen van Zandvoort; strand, circuit, natuur en het dorp. Langs het strand rijd je naar Bloemendaal, hier rijd je de duinen in richting Parnassia. Drink hier een lekker kopje koffie om vervolgens je route te vervolgen terug naar Zandvoort langs het circuit.

Bekijk de route

Landgoederen NPZK Zuid - 20 km

In de regio Zuid-Kennemerland vindt je verschillende landgoederen terug. Deze buitenplaatsen zijn in de Gouden Eeuw door rijke handelaren uit Amsterdam gebouwd, zodat zij in de zomermaanden de stinkende stad konden ontvluchten. Deze route gaat langs twee van deze landgoederen: Landgoed Koningshof en Landgoed Elswout. Met name de laatste is het bezoeken meer dan waard. Stap daar ook zeker even van je fiets af voor een schitterende wandeling door de sprookjesachtige setting langs de oranjerie, statige vijvers, mooie bossen en beeldentuinen.

Bekijk de route

Rondom het Kraansvlak - 20km

Fiets door de mooie natuur rondom Zandvoort. Rij via Bentveld zo de duinen in richting de bossen van het Koningshof en Elswout. Langs de Zeeweg rijd je richting Bloemendaal aan Zee en via het Duinpieperpad rijd je door de duinen weer terug naar Zandvoort. Stop onderweg even bij het Wisent uitkijkpunt en misschien zie je wel een van de Europese bisons.

Bekijk de route