Zandvoort Beach for Amsterdam

Jan Willem - 53 jaar, bewoner Zandvoort - vrijwilliger KNRM Zandvoort

• Bekijk het dorp vanaf zee 

• Wandel over het uitgestrekte strand 

• Geniet van een drankje bij BrazeeZandvoort is te vergelijken met een bloem: wanneer de zon begint te schijnen, komt het dorp helemaal tot leven. In de winter is Zandvoort een klein en knus plaatsje, in de zomer is het ontzettend levendig en voelt het groots. Ik woon hier al bijna 30 jaar en het fijne aan wonen in Zandvoort is dat alle voorzieningen dichtbij zijn. Zandvoort heeft alles wat een goede badplaats moet hebben.


Ik ben vrijwilliger bij de KNRM en dat is bijzonder om te doen. Het is prachtig om de boot uit te zien varen. Dit vrijwilligerswerk - het redden van mensen en dieren - is echt een passie van me geworden. Ik doe het al bijna 23 jaar en in 2024 gaan we een bijzonder jaar tegemoet tijdens het 200-jarig bestaan van de KNRM, met veel leuke activiteiten het hele jaar door!


"Mijn wekelijks terugkerend geluksmomentje is tijdens de zaterdagochtend-oefening van de KNRM."Mijn Zandvoort tips

Mijn favoriete plek is het strand en natuurlijk op zee. Mijn wekelijks terugkerend geluksmomentje is tijdens de zaterdagochtend-oefening van de KNRM. Vanaf de boot op zee zie je de zon opkomen boven ons dorp. Ook benieuwd naar het uitzicht op ons dorp vanaf zee? Kijk dan eens naar het grote aanbod activiteiten in Zandvoort op het water. Zandvoort heeft veel te bieden: denk bijvoorbeeld naast het kitesurfen ook eens aan een cursus suppen, catamaran zeilen of kanoën.


Het strand van Zandvoort is heel uitgestrekt, mijn tip: loop eens over het strand helemaal richting Noordvoort of richting Bloemendaal. Het strand is prachtig, ook nu in de winterperiode. In het dorp vind ik het Kerkplein gezellig. Ik ga regelmatig wat drinken bij Brazee, want je kunt daar jaarrond lekker op het terras zitten.