Top 5 strandactiviteiten

Pik de laatste zonnestralen van de dag al sippend aan je Gin-Tonic mee op een van de terrassen op het strand. Voetjes in het zand, genietend van de warmte. Maar het Zandvoortse strand is natuurlijk niet alleen geschikt voor een hapje en een drankje in de zon. Het hele jaar door kun je je dagen vullen op de ruim 9 kilometer lange zandvlakte. Om je een beetje op weg te helpen hebben we onze favoriete top 5 strandactiviteiten voor je op een rijtje gezet.

Surfen

Al dobberend op je board wacht je op hét moment om die ene golf te pakken die je door de branding voert. Weet je nog niet zo goed hoe? Neem dan een paar lessen, want deze kick mag je niet missen. De perfecte golf wacht op je!

Lees meer

Suppen

Stand Up Paddle boarden, ook wel SUPpen, is de meest relaxte manier om de zee te beleven. Maar denk niet dat het niet inspannend is! Want staand peddelen op een board is nog niet zo makkelijk. Probeer het zelf en 'SUP' de zonsondergang tegemoet. Voor materiaal en lessen kun je terecht bij één van de surfscholen.

Lees meer

Strandpaviljoens

Na (of tijdens) een dagje strand kun je wel een koele versnapering gebruiken. Gelukkig heeft Zandvoort van februari tot november ruim 35 volwaardige restaurants op het strand staan, waar je terecht kunt voor de lekkerste (alcoholvrije) cocktails en maaltijden. Een verfrissend frisje staat natuurlijk ook op de kaart.

Lees meer

Kitesurfen

Kitesurfen: vliegeren voor gevorderden. Ver gevorderden. Want hoe gaaf is het om op een board door de wind door het water geblazen te worden, meters hoog de lucht ingenomen te worden om een stuk verderop weer te landen op zoek naar de volgende sprong. Overigens ook supervet om naar te kijken. Not for the faint-hearted!

Lees meer

Zandkastelen maken

Een stuk minder opwindend dan bijvoorbeeld Kitesurfen, maar wel zo toegankelijk dat iedereen het kan doen: zandkastelen maken. Lekker met je schep en emmertje in de weer om torens en slotgrachten te maken, om vervolgens te fantaseren over draken, ridders en jonkvrouwen. Overigens ook heel leuk voor kinderen.

Lees meer