Zandvoort Beach for Amsterdam

Wandelroute in de duinen

Een wandelroute in de duinen van Zandvoort betekent pure schoonheid. De zon op zien komen boven het glooiende duinlandschap, het ene na het andere hert zien lopen of staren naar de grazende wisenten.


Zandvoort ligt ingeklemd tussen Nationaal Park Zuid-Kennemerland in het noorden en de Amsterdamse Waterleidingduinen in het zuiden. De perfecte uitvalsbasis voor lange wandeling door de duinen.

Een dagje uit voor iedereen

Jong of oud, samen of alleen, familie of vrienden: wandelen kan altijd. Het is de ideale activiteit voor een dagje uit, een familiedag, een weekendje weg of zomaar een zondagmiddag. En als je besloten hebt te gaan wandelen, wil je natuurlijk iets bijzonders zien. Een wandelroute in de duinen is een verrassende en interessante optie: flora en fauna met verrassende vergezichten.


De duinen bij Zandvoort zijn in het bijzonder een aanrader: op steenworp afstand van het strand en goed bereikbaar met de trein. Ook als je met de auto komt zijn er vele parkeergelegenheden te vinden van waaruit je binnen enkele minuten kunt beginnen met jouw wandeling.


Routes zijn er volop: lang of kort, van zee naar duin of andersom. Voor advies over de beste wandelroutes kun je terecht bij VVV Zandvoort in het Zandvoorts Museum. Met goede kennis van de duingebieden en vele routekaarten voor handen wijzen we je graag de weg!

 

Duingebieden in Zandvoort

De Amsterdamse Waterleidingduinen liggen in het zuiden van Zandvoort. Met een omvangrijke populatie herten en vossen biedt dit waterwingebied een verrassend inkijkje in de wilde natuur. Omdat je er ook van de paden af mag valt er veel te ontdekken. Zo zijn er ook originele bunkers uit de Tweede Wereldoorlog te vinden in het duingebied.


Meer leren over de natuur en de geschiedenis van de Amsterdamse Waterleidingduinen? Boek dan eens een georganiseerde wandeling onder leiding van een gids bij VVV Zandvoort. 


Zandvoort kent nóg een schitterend duingebied: Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Dit natuurpark ligt in het noorden van de kustplaats. Naast wandelen kan hier ook worden gefietst op een van de vele paden. In de Kennemerduinen leven naast herten ook wisenten en Konikpaarden.


Op vakantie in eigen land

Een dagje wandelen in de duinen kan natuurlijk zo goed bevallen dat je het liefst langer zou blijven. Dat komt goed uit, want Zandvoort heeft een langlopende traditie in het verwelkomen van gasten. Met de vele (familie)hotels, pensions, vakantiewoningen, appartementen en bed & breakfasts heb je volop mogelijkheden in Zandvoort.


Zo kun je een wandeling in de duinen combineren met een lekkere stranddag of een fietstocht door de omgeving van Zandvoort. Een verrassend weekend voelt zo al gauw als een complete vakantie in eigen land. Kijk hier voor meer informatie over accommodaties.