Zandvoort Beach for Amsterdam

Wandelroutes tot 5 kilometer


In Zandvoort is alles dichtbij. Onderstaande wandelingen (tot 5 km) laten je kort kennis maken met de verschillende facetten van Zandvoort.

Sloppieswandeling 1,6 km

Zandvoort is van oorsprong een echt vissersdorp. Vissers haalden met hun bomschuiten de vangst uit zee en de vislopers brachten deze naar Haarlem voor de verkoop. Sporen uit die tijd zijn nog volop te vinden in het centrum van Zandvoort. Tijdens deze wandeling loop je door de sloppies, de oude straatjes van Zandvoort, waarbij je verschillende huisjes van vroeger tegenkomt.

Bekijk de Sloppieswandeling

Mini Zandvoort - 2km

Misschien wel de leukste wandeling in Zandvoort. Mini Zandvoort is een speurtocht voor het hele gezin. Aan de hand van een route (te koop bij het Zandvoorts Museum) loop je door het centrum van Zandvoort op zoek naar miniaturen. Natuurlijk wordt je een handje geholpen met de aanwijzingen bij de route. Heb je de miniatuur gevonden, scan dan de QR code voor meer informatie over de locatie.

Meer informatie

Circuit Wandeling - 5 km

Circuit Zandvoort is een van de meest aansprekende locaties in Nederland. Een plek waar geschiedenis is geschreven en waar veel verhalen over te vertellen zijn. Verschillende van deze verhalen kun je lezen tijdens een wandeling langs het circuit. De route loopt langs de hele baan met over verschillende plekken informatie over de diverse bochten. De route om het circuit is 5km van start tot finish.

Bekijk de wandeling

Strandwandeling

Het Zandvoortse strand strekt zich uit over een afstand van 9 kilometer. Van Bloemendaal tot Langevelderslag kun je schitterende wandelingen maken. Over het drukkere strand nabij het centrum van Zandvoort wandelt of meer richting het zuiden naar Noordvoort. Even het hoofd leegmaken en de frisse zeelucht in je gezicht laten blazen. En na afloop antuurlijk een drankje in een van de (jaarrond) strandpaviljoens.

Meer informatie