Zandvoort Beach for Amsterdam

Fietsroute rondom Zandvoort van 40km en verder


Onze selectie dagtochten neemt je mee door Zuid-Kennemerland. Schitterende fietsroutes met voldoende mogelijkheden voor tussenstops, vertellen je alle verhalen van de de regio.


Routes langs en door de natuurgebieden, door de nabijgelegen Bollenstreek, de cultuurstad Haarlem en het 'rauwe' IJmuiden. Fiets naar de landgoederen en de machtige sluizen. Rijd langs het Spaarne en sta stil bij de Konikpaarden en Hooglanders in het Nationaal Park. 

Zandvoortse Achterland - 40km

Deze route begint met een stuk door de duinen over het historische Visserspad. Vroeger brachten de Zandvoortse vissersvrouwen de vers gevangen vis te voet via dit pad van Zandvoort naar de Vishal in Haarlem. Door Overveen trap je richting het chique Bloemendaal. Vergaap jezelf zeker aan de vele prachtige villa`s die hier in de loop der tijd gebouwd zijn. Via Spaarndam en de Kennemerduinen fiets je via Landgoed Duin & Kruidberg terug naar Zandvoort.

Bekijk de route

Jagersroute - 43km

Een route die je deels door Haarlem, maar vooral door Nationaal Park Zuid-Kennemerland gaat. In vroeger dagen werd in het Nationaal Park veel gejaagd door de landheren van de schitterende Landhuizen rondom het gebied, vooral op konijnen en vogels. Tegenwoordig kun je hier heerlijk fietsen over een breed netwerk aan verharde fietspaden. Misschien stuit je onderweg wel op een paar Hooglanders of Konikpaarden.

Bekijk de route

Rondje Zuid-Kennemerland - 55km

Zandvoort, Haarlem, IJmuiden en het Nationaal Park: in deze route vind je alles wat de omgeving Zuid-Kennemerland heeft te bieden. Een route vol contrasten: van het sportieve Zandvoort tot cultuur in Haarlem en van het 'rauwe' IJmuiden met de machtige zeesluizen tot de diversiteit van de serene natuur in de Kennemerduinen. Via Parnassia fiets je door Bloemendaal aan Zee weer terug naar Zandvoort.

Duinronde - 59km

Fiets je de Duinronde dan fiets je een schitterende route door de Zandvoortse natuur. De route voert je vanuit Zandvoort door Nationaal Park Zuid-Kennemerland en rondom de Amsterdamse Waterleidingduinen. Je passeert hierbij onder andere Landgoed Duin & Kruidberg, de Ruïne van Brederode en Openluchttheater Caprera.

Bekijk de route

Rondje Haarlem - 60km

De schitterende cultuurstad ligt om de hoek van Zandvoort. Tijdens het "Rondje Haarlem" fiets je om het kleine broertje van Amsterdam heen, door dorpjes als Aerdenhout, Vijfhuizen, Santpoort en Bloemendaal. Kijk uit over de Mooie Nel, maak een tussenstop bij Landgoed Duin en Kruidberg en geniet van het uitzicht over de Kennemerduinen bij het uitkijkpunt langs het Visscherspad.

Naar Amsterdam en terug - 106km

Een echte route voor toerfietsen. Een mooie dagtocht door het zuidelijke deel van de Metropoolregio Amsterdam. Langs de Waterleidingduinen, de Bollenstreek en de Kager- en Westeinderplassen naar Aalsmeer en via een stukje Amsterdam naar het Noordzee kanaal. Via de rand van Nationaal Park Zuid-Kennemerland fiets je weer terug naar Zandvoort.

Bekijk de route