Zandvoort Beach for Amsterdam

Beleef de natuur tijdens Zandvoort goes Wild

Zandvoort is hoofdzakelijk bekend vanwege het brede, 9 kilometer lange strand, waar je heerlijk in alle rust kunt wandelen. Dat het dorp is ingesloten door schitterende natuurgebieden is minder bekend. En dat in deze natuur jaarlijks een fascinerend paringsritueel plaatsvindt is een goed bewaard publiek geheim. Tijdens Zandvoort goes Wild leren we jou graag alles over de bronsttijd van de herten, nemen we je mee de natuur in en maken we je onderdeel van de culturele kant van Zandvoort. Uiteraard doen we er alles aan om jouw verblijf zo veilig mogelijk te maken. Alle activiteiten vinden plaats volgens de regels van het RIVM. Hier vind je de maatregelen die in Zandvoort getroffen zijn in het kader van Covid19. Tijdens de Zandvoort goes Wild-activiteiten kunnen foto- en/of filmopnamen gemaakt worden voor promotionele doeleinden. Met het bezoeken van de activiteiten ga je hiermee akkoord. 


Download het complete programma onderaan de pagina.


Leer alles over onze DamhertenIn de Waterleidingduinen leeft de grootste populatie damherten van Nederland. Deze kun je het hele jaar door zien, maar een bezoek in oktober is wel heel speciaal. Tijdens deze bronsttijd neemt onze gids je graag mee naar plekken waar je de herten kunt horen ‘burlen’, kunt zien jagen en (hopelijk) kunt zien vechten. Een schitterend tafereel dat je niet snel vergeet. Natuurlijk vertelt hij je alles over het gebied en over het ritueel. Er is een beperkt aantal plekken, dus reserveer snel jouw plek hier.


Spot onze 'Big 5'Dat de Zandvoortse natuur veel te bieden heeft wist je natuurlijk al. Maar wist je ook dat je de Big 5 kan spotten in Zandvoort? Big 5 kan toch alleen in Afrika? Nee! In Zandvoort hebben we onze eigen Big 5: herten, wisenten, Konikpaarden, vossen en natuurlijk de Schotse Hooglanders.


Bezoek Zandsculpturen ExpositieAl jaren is het EK Zandsculpturen verbonden aan Zandvoort. Ook dit jaar kun je je vergapen aan de schitterende kunstwerken van zand. Vanaf 12 oktober gaan 6 van Europa’s beste ‘carvers’ de strijd met elkaar aan om in een week tijd een gedetailleerd sculptuur te maken. Uiteraard in het thema ‘Wild’. Het eindresultaat is fantastisch om te zien, maar het maakproces is minstens zo interessant en leerzaam.

Meer informatie.


Waai uit op het strandZandvoort goes Wild draait voornamelijk om de schitterende Zandvoortse natuur en de bronsttijd van de herten in die natuur. Maar het is ook de laatste maand dat je de seizoenspaviljoens kunt bezoeken. Dus maak een heerlijke wandeling, waai lekker uit en sluit jouw dag af bij een van de 35 paviljoens met een warme chocomel bij de open haard.


Schrijf je in voor een workshop


Beeld: Joan Bergmans, workshop illustreren


Tijdens Zandvoort goes Wild worden verschillende workshops gegeven waar je je voor in kunt schrijven. Je vindt ze in het programmaoverzicht onder aan de pagina.Dus kom naar Zandvoort goes Wild en ontdek de wilde onontdekte pareltjes van onze schitterende kustplaats. Zien we je in oktober?

Download het programma