Zandvoort Beach for Amsterdam

FAQ's naar aanleiding van de Corona maatregelen

Plan je een bezoek aan Zandvoort? We zetten de meest gestelde vragen voor je op een rijtje.

Over het algemeen geldt dat je 1,5 meter afstand moet houden van anderen die niet tot jouw huishouden behoren.


Tips:

• Check voor vertrek de meest actuele stand van zaken op de website van het RIVM (Algemene maatregels in Nederland) en Veiligheidsregio Kennemerland (maatregelen voor Kennemerland, waar Zandvoort onder valt).

• Voor de actuele status van het aantal coronabesmettingen in Zandvoort kijk je op het dashboard van het RIVM

• Voor meer informatie over de 1,5 meter samenleving kijk je op de website van de Rijksoverheid.

• Bezoekers aan Nederland kunnen voor tips de website van het NBTC raadplegen. Bezoekers vanuit Duitsland naar Nederland kijken hier.
Kan ik nog steeds op vakantie naar Zandvoort?

Ja, er geldt geen reisverbod binnen Nederland.

Houd er rekening mee dat er beperkingen zijn. Verschillende activiteiten en faciliteiten zijn niet (volledig) geopend en er zijn diverse maatregelen genomen voor een veilig bezoek. Kijk hier voor voor de verschillende overnachtingsmogelijkheden


Duitse gasten kijken voor informatie over reizen naar Nederland vanuit Duitsland hier. Voor de terugkeer uit Nederland naar Duitsland kijk je hierKan ik nog een dagje Zandvoort doen?

Ja, er geldt geen reisverbod binnen Nederland.

Maar in het algemeen geldt, vermijd drukte en geef elkaar de ruimte. Hou het nieuws in de gaten voordat je naar Zandvoort reist. Zorg dat je altijd op 1,5 meter afstand van anderen, die niet tot jouw huishouden behoren, kunt blijven. Neem de voorschriften van het RIVM in acht. Houd rekening met ter plaatse beperkt aantal geopende faciliteiten en gesloten openbare toiletten.Kan ik het Zandvoortse strand en de natuur rondom Zandvoort nog steeds bezoeken?

Ja, maar met in acht name van de opgestelde maatregelen.

Hou het nieuws in de gaten voordat je naar Zandvoort reist en hou je aan de voorschriften van het RIVM. Voor de maatregelen tijdens een bezoek aan de parken bekijk de meest actuele informatie op de websites van Nationaal Park Zuid Kennemerland of de Amsterdamse Waterleidingduinen.Is het VVV kantoor geopend?

Helaas is het VVV kantoor gesloten. Doordat het VVV kantoor in het Zandvoorts Museum zit en musea nu gesloten zijn.Zijn mondkapjes verplicht in Zandvoort?

Zoals in heel Nederland gelden ook in Zandvoort de landelijke opgestelde regels. In openbare gebouwen, waaronder winkels, en in het openbaar vervoer zijn mondkapjes dus verplicht.  Kan ik de strandpaviljoens en horeca nog bezoeken?

Helaas zijn de strandpaviljoens en horeca gesloten. Een groot deel van de paviljoens/ restaurants heeft daarnaast een take away balie. Via de scharrie.nl app vind je alle lokale initiatieven tijdens de coronacrisis. Alle restaurants die daarop staan bezorgen ook thuis of geven de mogelijkheid om iets af te halen. Vanaf 19 mei 2021 zijn de terrassen tussen 06.00 uur en 20.00 uur weer geopend.Zijn campings, hotels en vakantieparken in Zandvoort open?

Ja, vakantieparken en andere recreatiegebieden zijn open en moeten maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat mensen minstens 1,5 meter uit elkaar blijven. Hotels zijn open onder de algemeen geldende voorwaarden. Neem voor specifieke vragen contact op met de betreffende accommodatie.Zijn supermarkten en winkels open?

Ja, de meeste supermarkten en winkels zijn open maar openingstijden kunnen aangepast zijn en er zijn diverse maatregelen getroffen.

Zo moeten volwassenen in hun eentje boodschappen doen, moet je een karretje of winkelmandje gebruiken en 1,5 meter hanteren. Afhankelijk van de winkel mogen kinderen mee naar binnen, maar vaak in het karretje. Sommige winkels hebben looproutes aangegeven en vaak ben je verplicht je handen te desinfecteren bij binnenkomst.Zijn locaties, zoals (dag)attracties, musea en andere toeristische plekken in Zandvoort nog geopend?

We adviseren je de website van de betreffende locatie te raadplegen voor de meest actuele informatie.Wat is het reisadvies voor Zandvoort vanuit Duitsland?

Bekijk de laatste stand van zaken over reizen naar Nederland vanuit Duitsland op de website van de Duitse Ambassade in Den Haag. Voor de terugreis naar Duitsland kijk je hier. Let op dat er een quarantaine plicht kan bestaan wanneer je tussen verschillende landen reist.Met hoeveel personen mag je maximaal in een auto zitten?

Vanaf 1 juli mogen mensen uit verschillende huishoudens zich weer in 1 auto vervoeren. Voor vragen over afstand houden kijk je op de website van de Rijksoverheid.Waar kan ik in Zandvoort mijn auto parkeren?

In Zandvoort kun je op diverse plaatsen je auto (betaald) parkeren. Op deze pagina vind je daar alles over. Er kan besloten worden diverse parkeerplaatsen langs de boulevard (tijdelijk) te sluiten om te grote drukte op het strand te voorkomen.


Is Zandvoort bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ja, maar de Nederlandse overheid ontmoedigt met klem het reizen met het OV.

Is er geen andere mogelijkheid om toch met het OV te komen, houd je dan aan de volgende regels:


• Houd 1,5 meter afstand van elkaar, op het station, perron, in de trein/ bus en bij het in- en uitstappen.
• Volg de instructies van het conducteurs/ buschauffeur op.
• Koop vooraf een kaartje voor de bus. Dit kan hier.
• Stap achterin de bus in.
• Per 1 juni is het dragen van een niet-medisch mondkapje verplicht in het openbaar vervoer.

Deze koop je bijvoorbeeld bij Hema, Kruidvat of Etos.
• Plan jouw reis van tevoren.


Meer informatie over reizen met het openbaar vervoer vind je op deze pagina of kijk op de website van de vervoerder.


Treinverkeer: NS

Internationale treinen: NS International

Busdienst: Connexxion

Overig openbaar vervoer: 9292.nlKan ik nog een fiets huren?

Ja, neem hiervoor contact op met Versteege Wielersport of Behind the Beach Bike RentalsKan ik sporten in Zandvoort?

Ja, dat kan.

Iedereen mag buiten sporten en bewegen op 1,5 meter afstand van elkaar. Iedereen tot 28 jaar mag in kleine groepen sporten. Wandelen, fietsen en hardlopen is dus toegestaan, mits dit op 1,5 meter van elkaar gebeurt. Sportclubs die binnensporten aanbieden hebben hun eigen protocollen en alternatieven om veilig te kunnen sporten. Neem hiervoor contact op met de betreffende sportclub.Kan ik nog watersporten?

Ja, op eigen gelegenheid surfen, suppen, kitesurfen of anderszins watersporten op zee is toegestaan. Wil je een les volgen, kijk dan even op de website van de aanbieder. Voor informatie over een bezoek aan Aqua Mundo kijk je op de website van Center Parcs Park Zandvoort.Mag ik nog barbecueën op het strand?

Ja dat mag op de aangewezen locatie en met in achtneming van 1,5 meter en van de reguliere regelgeving voor bbq-en op het strand.