Zandvoort Beach for Amsterdam

FAQ's naar aanleiding van de Corona maatregelen

Plan je een bezoek aan Zandvoort? We zetten de meest gestelde vragen voor je op een rijtje.

Geef elkaar de ruimte. 1,5 meter afstand blijft een veilige afstand.

Update: 25 februari 2022


Tips:

• Check voor vertrek de meest actuele stand van zaken op de website van het RIVM (Algemene maatregels in Nederland) en Veiligheidsregio Kennemerland (maatregelen voor Kennemerland, waar Zandvoort onder valt).

• Voor de actuele status van het aantal coronabesmettingen in Zandvoort kijk je op het dashboard van het RIVM

• Voor een overzicht van de coronamaatregelen kijk je op Rijksoverheid.

• Bezoekers aan Nederland kunnen voor tips de website van het NBTC raadplegen. Bezoekers vanuit Duitsland naar Nederland kijken hier.Kan ik nog steeds op vakantie naar Zandvoort?

Ja, er geldt geen reisverbod binnen Nederland.

Kijk hier voor voor de verschillende overnachtingsmogelijkheden


Duitse gasten kijken voor informatie over reizen naar Nederland vanuit Duitsland hier. Voor de terugkeer uit Nederland naar Duitsland kijk je hierKan ik nog een dagje Zandvoort doen?

Ja, er geldt geen reisverbod binnen Nederland.

Maar in het algemeen geldt, vermijd drukte en geef elkaar de ruimte. Hou het nieuws in de gaten voordat je naar Zandvoort reist. Neem de voorschriften van het RIVM in acht. Kan ik het Zandvoortse strand en de natuur rondom Zandvoort nog steeds bezoeken?

Ja, maar met in acht name van de opgestelde maatregelen.

Hou het nieuws in de gaten voordat je naar Zandvoort reist en hou je aan de voorschriften van het RIVM. Voor de maatregelen tijdens een bezoek aan de parken bekijk de meest actuele informatie op de websites van Nationaal Park Zuid Kennemerland of de Amsterdamse Waterleidingduinen.Is het VVV kantoor geopend?

Nee, het VVV kantoor is vanaf 15 december permanent gesloten. Voor de meest gestelde vragen met betrekking tot jouw bezoek aan Zandvoort kijk je hier. Voor inspiratie wat je kunt doen in Zandvoort kijk je op onze Share your experience-paginaZijn mondkapjes verplicht in Zandvoort?

Het is wettelijk verplicht om een mondkapje te dragen op de volgende plekken:

• In het openbaar vervoer, trein, tram, bus en veerboot;

• Op plekken rond het openbaar vervoer, zoals haltes, perrons en stations;

• Op vliegvelden en in vliegtuigen;

• In het professioneel personenvervoer zoals touringcars en taxi's.  


Kan ik de strandpaviljoens en horeca nog bezoeken?

Ja, strandpaviljoens en overige horecagelegenheden zijn geopend, Eet smakelijk! Hiervoor geldt het volgende:

• toegestaan tijdens reguliere tijden

• geen coronatoegangsbewijs

• vaste zitplaats niet verplicht

• 1,5 meter afstand niet verplicht

• mondkapje niet verplicht


Bij veel horeca gelegenheden kun je ook terecht voor take away. Via de scharrie.nl app vind je alle lokale initiatieven tijdens de Corona-pandemie. Alle restaurants die daarop staan bezorgen thuis of geven de mogelijkheid om iets af te halen. Zijn campings, hotels en vakantieparken in Zandvoort open?

Ja, vakantieparken en andere recreatiegebieden zijn open. Hotels zijn open onder de algemeen geldende voorwaarden. Neem voor specifieke vragen contact op met de betreffende accommodatie.Zijn supermarkten en winkels open?

Er zijn geen extra coronaregels voor winkelen en contactberoepen. Houd je aan de adviezen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. 1,5 meter afstand houden is niet verplicht, maar nog steeds een veilige afstand. Zijn locaties, zoals (dag)attracties, musea en andere toeristische plekken in Zandvoort nog geopend?

Ja, musea, theaters, pretparken, bioscopen en dierenparken mogen open. Kijk vooraf even op de website van de betreffende locatie voor de meest actuele informatie.Wat is het reisadvies voor Zandvoort vanuit Duitsland?

Bekijk de laatste stand van zaken over reizen naar Nederland vanuit Duitsland op de website van de Duitse Ambassade in Den Haag. Voor de terugreis naar Duitsland kijk je hier. Let op dat er een quarantaine plicht kan bestaan wanneer je tussen verschillende landen reist.Is Zandvoort bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ja, maar houd je aan de volgende regels:

• Vermijd drukte en reis buiten de spits

• Draag een mondkapje, ook op de perrons, stations en bij de bushalte

• Houd 1,5 meter afstand van elkaar, op het station, perron, in de trein/ bus en bij het in- en uitstappen.
• Volg de instructies van het conducteurs/ buschauffeur op.
• Koop vooraf een kaartje voor de bus. Dit kan hier.

• Plan jouw reis van tevoren.


Treinverkeer: NS

Internationale treinen: NS International

Busdienst: Connexxion

Overig openbaar vervoer: 9292.nlKan ik nog een fiets huren?

Neem hiervoor contact op met Versteege Wielersport of Behind the Beach Bike RentalsKan ik sporten in Zandvoort?

Ja, dat kan. 

Iedereen mag buiten sporten en bewegen. Wandelen, fietsen en hardlopen is dus toegestaan. Sportclubs die binnensporten aanbieden hebben hun eigen protocollen en alternatieven om veilig te kunnen sporten. Neem hiervoor contact op met de betreffende sportclub. Kan ik nog watersporten?

Ja, op eigen gelegenheid surfen, suppen, kitesurfen of anderszins watersporten op zee is toegestaan. Wil je een les volgen, kijk dan even op de website van de aanbieder. Voor informatie over een bezoek aan Aqua Mundo kijk je op de website van Center Parcs Park Zandvoort.Mag ik nog barbecueën op het strand?

Ja dat mag op de aangewezen locatie en met in achtneming van 1,5 meter en van de reguliere regelgeving voor bbq-en op het strand.