Zandvoort Beach for Amsterdam

Natuur in Zandvoort

Zandvoort ligt ingeklemd tussen twee prachtige natuurgebieden die beide open zijn voor publiek. Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland aan de noordzijde en de Amsterdamse Waterleidingduinen aan de zuidkant zorgen dat je niet om de natuur in Zandvoort heen kunt. Je kunt er urenlang wandelen zonder iemand tegen te komen. Je wordt slechts omringd door de geluiden van de natuur terwijl je op ontdekkingstocht kunt naar de zeldzame planten en dieren die er leven.


Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Het Nationaal Park is gratis te bezoeken. Grote kans dat je hier oog in oog komt te staan met een Schotse hooglander, Konikpaard of een imponerende wisent. Dit is de enige plek in Nederland waar je wisenten in de vrije natuur tegen het (grote) lijf kunt lopen! Van september tot en met maart is het wisenten pad geopend en kun je over het onverharde pad over de duintoppen door hun leefgebied wandelen. Kijk hier voor meer informatie. Je kunt ook samen met een boswachter een wisenten wandeling of andere uiteenlopende excursies doen. En je vindt hier brede fietspaden die zich uitstekend lenen voor een dagje fietsen in de natuur. Er zijn verschillende prachtige fietstochten mogelijk waarbij de boulevard langs het strand natuurlijk niet wordt vergeten.


Amsterdamse Waterleidingduinen

Het waterwingebied van de Waterleidingduinen is een uniek gebied. Je mag hier namelijk ook buiten de gebaande paden wandelen. Een grotere verscheidenheid aan planten in de natuur kom je nergens anders tegen. Naast eekhoorntjes, vossen en konijnen, vind je hier ook de grootste populatie damherten van Nederland. We kunnen je rustig hertengarantie geven, want herten kom je tijdens een wandeling zeker tegen. En wil je jouw bezoek echt een gouden randje geven, bezoek de Waterleidingduinen dan tijdens de bronsttijd van de herten in oktober. Hier lees je meer over de hertenwandelingen die we organiseren. Natuur in Zandvoort is natuur op zijn mooist! Bovendien zijn er verspreid door het gebied bunkers uit de Tweede Wereldoorlog te vinden die vrij toegankelijk zijn. Zandvoort heeft namelijk een rijke historie. Niet alleen vanwege de ontwikkeling van vissersdorp naar badplaats, maar zeker ook vanwege de Tweede Wereldoorlog.


Strand

Naast de parken is het strand het grootste en bekendste natuurgebied van Zandvoort. Het strand is hier eindeloos en er is voor iedereen wat wils. Zomer of winter, regen of zon, drukte of rust: er is altijd wel een reden om hier naartoe te komen. Of dit nu is om lekker te zonnebaden, mensen te kijken vanaf het terras van één van de strandpaviljoens of te watersporten. Met ruim 30 paviljoens verdeeld over 9 kilometer strand is het aanbod zeer gevarieerd. En in de winter blijven vijf paviljoens staan waar je lekker kunt opwarmen na een frisse wandeling langs de zee. Even je hoofd leegmaken en ontdekken wat de natuur in Zandvoort allemaal te bieden heeft!
Wat wil je doen?


Keuzehulp