Zandvoort Beach for Amsterdam

Wandeling door de duinen

Ontsnap aan de drukte van alledag en geniet van de prachtige flora en fauna in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Een uniek natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen. Het fijne is ook dat je geen rekening hoeft te houden met fietsers. Deze zijn, net als honden niet toegestaan in het gebied. Omdat je niet op de paden hoeft te blijven is geen wandeling hetzelfde.


Wandeling met een gids

Samen met onze gids trek je de weidse natuur in, waarbij de gids je alles kan vertellen over de dieren en planten die huizen in dit duingebied. Houd er wel rekening mee dat je van de paden afgaat, waardoor de tocht niet geschikt is voor mensen die slecht ter been zijn en voor kinderwagens. Stevig schoeisel, geschikte kleding en een zaklantaarn (in de bunkers is het tamelijk donker) zijn aan te bevelen.


Wandeling zonder gids

Je kunt ook op eigen gelegenheid (zonder gids) door de Amsterdamse Waterleidingduinen wandelen. Hiervoor heb je een entreebewijs nodig. Deze is als dagkaart onder andere te koop bij de hoofdingang op de Zandvoortselaan. Tijdens de wandeling door de duinen van Zandvoort is de kans dat je oog in oog staat met een damhert bijzonder groot. De Waterleidingduinen herbergen namelijk de grootste populatie damherten van Nederland. Wil je nog wat actie aan jouw wandeling toevoegen, bezoek de duinen dan in oktober, de bronsttijd van de herten in het gebied. Samen met een gids wandel je naar de plekken waar herten samen komen om het paringsritueel van burlen, rennen en soms vechten met eigen ogen te bekijken. Een uniek tafereel!


De ingang van de Amsterdamse Waterleidingduinen in Zandvoort is aan de Zandvoortselaan 130. Vergeet niet een entreebewijs te kopen, dit kan bij de ingang of online.
Tip: haal een heerlijke warme chocomelk of koffie to-go bij The Dune!