Zandvoort Beach for Amsterdam

Omgeving van Zandvoort

Met de prachtige natuur, het heerlijke strand en een goed gevulde Uitagenda vol evenementen is er in Zandvoort voor iedereen genoeg te beleven. Maar ook de omgeving van Zandvoort is de moeite van een bezoek waard. Ben je geïnteresseerd in kunst en cultuur dan is een dagbezoek aan Amsterdam en Haarlem vanuit Zandvoort goed te plannen. Dat is het grote voordeel van een kustplaats die zo centraal gelegen ligt én een eigen treinstation heeft. Maar ook prachtige wandelroutes in de omgeving, een uitgebreid netwerk van fietspaden en de grootste speeltuin van Europa: vanuit Zandvoort kun je alle kanten op!


Zandvoort heeft een directe treinverbinding met Amsterdam. Binnen 30 minuten reis je vanaf het strand naar Amsterdam Centraal Station, waardoor je een dagje strand eenvoudig af kunt wisselen met een bezoek aan onze bruisende hoofdstad. Wat dichterbij ligt Haarlem met ook een directe treinverbinding, maar op de fiets net zo goed te bereiken. Deze prachtige oude stad is ideaal voor een dagje shoppen, cultuur snuiven of een etentje in een van de toprestaurants!


Wat je echt niet mag missen is de grootste lentetuin van Europa! Dit 32 hectare grote bloemenpark is vanaf eind maart tot en met half mei open. Vanuit Zandvoort fiets je in 45 minuten langs de bloeiende bollenvelden naar de prachtige Keukenhof.


Voor kinderen zijn er in de omgeving van Zandvoort een aantal leuke speeltuinen. De grootste is de Linnaeushof, op slechts 15 minuten met de auto. Dit is Europa’s grootste familiespeeltuin met 350 verschillende speeltoestellen en attracties. Iets kleinschaliger en nostalgischer is Speeltuin Groenendaal, vlakbij Heemstede.


Ben je op zoek naar die typische Hollandse molens, schuren en musea in de omgeving? Dan moet je bij de Zaanse Schans zijn. Alles in de typische Zaanse houtbouw-architectuur. Er is van alles te zien, proeven en beleven! Ook de kaasmarkt in Alkmaar is typisch Hollands. Vanuit de hele wereld komen duizenden toeristen speciaal voor de Kaasmarkt naar Alkmaar. Een plein vol kaas en kaasdragers, je kijkt je ogen uit!


De hele omgeving van Amsterdam heeft meer te bieden dan je denkt. Metropool Amsterdam biedt maar liefst zeventien karakteristieke gebieden, met een schat aan bloemen, stranden, duinen, meren, molens, forten en historische stadjes en vissersdorpjes. Al deze attracties zijn vanuit Zandvoort (via Amsterdam) met het openbaar vervoer goed te bereiken.